Na de crematie

Na de crematie bieden onze gedenkparken mooie plekjes waar u altijd terug kunt komen om uw dierbare te bezoeken.

Op onze gedenkparken zijn mooie plekjes waar u de as van uw dierbare kunt blijven bezoeken. Ook zijn er strooivelden waar u de as kunt uitstrooien.

Urnen-nisUrnennis gedenkpark De Ooster

Op Gedenkpark De Ooster en Gedenkpark Warnsveld staan nissen voor urnen. Een natuurstenen plaat, met of zonder inscriptie sluit de nis af. Wanneer u kiest voor een urnennis, is dat voor een periode van 20 jaar. Daarna kunt u deze steeds weer verlengen met 5 jaar.

Urnengraf

Een urnengraf is kleiner dan een graf, ongeveer 1x1 meter. U kunt de urn in of op het urnengraf plaatsen. Ook is het mogelijk om er een gedenksteen te plaatsen. Een urnengraf is voor een periode van minimaal 5 jaar. Urnengraven zijn er in alle 3 de gedenkparken.

Bijzetten van as

Mocht u dat willen, dan kunt u ook de as van een overledene laten bijzetten in een bestaand graf.

As verstrooien

Op de gedenkparken zijn strooivelden waar u de as kunt uitstrooien. Wilt u de as op een andere plek in Zutphen uitstrooien, bijvoorbeeld aan een waterkant of in het bos? Dan moet u de dat eerst bij ons melden (contact). En u heeft toestemming nodig van degene van die de grond is. Natuurlijk kunt u de urn ook thuis bewaren. 

Urnenornament

U kunt de as van een overledene ook in een urnenornament laten plaatsen. De gemeente heeft allerlei mooie ornamenten beschikbaar. Neem hiervoor contact op met de beheerder.

Hebt u een bijzondere wens?

Of een vraag? Neem contact op met de beheerder van onze gedenkparken. Alles is bespreekbaar.