Begraven, uitstrooien of bijzetten

Wanneer je een overledene wilt begraven op een van onze gedenkparken, dan moet je dit bij de gemeente aanvragen.

Begraven

Gedenkpark Ooster Aanvragen kan met het formulier Verzoek begraven, uitstrooien of bijzetten op de gemeentelijke begraafplaatsen (op www.zutphen.nl). Vaak doet de uitvaartondernemer dit, maar u kunt het ook zelf doen.

Uitstrooien

Wilt u de as van een overledene uitstrooien of plaatsen in een urnennis op een van de 3 gemeentelijke gedenkparken? Dit vraagt u aan bij de gemeente (contact).

Kosten

In de tarieventabel (bij de gemeentelijke verordening) vindt u de kosten van begraven, uitstrooien of bijzetten. Daar vindt u ook de grafrechten die u voor een bepaalde periode betaalt voor een plek op een een van de gedenkparken.

Aanvragen

Vraag toestemming met het formulier Verzoek begraven, uitstrooien of bijzetten op de gemeentelijke begraafplaatsen (op www.zutphen.nl) aan voor begraven, uitstrooien of bijzetten op een van onze gedenkparken.  

Gedenkparken

De gedenkparken (begraafplaatsen) die wij in eigendom en beheer hebben zijn:

Tijden

De tijden voor het begraven, uitstrooien of bijzetten zijn op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op verzoek zijn andere tijden bespreekbaar. Neem contact op met de beheerder van de gedenkparken. U kunt de gedenkparken iedere dag bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.

Hebt u een bijzondere wens?

Neem dan contact op met de beheerder van de gedenkparken. We doen graag ons best om zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen.